About me

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Koditon.






Liittyen edelliseen postaukseen, tässä saman projektin tötä. Oli mielekiintoinen projekti siinä mielessä aloittaa  tekemään taustatyötä pelottavan yleistyvästä ongelmasta. Myös itsekkin huomasi omat ennakkoluulonsa asiasta, mistä en oikeastaan tiennyt mitään. Kuvituksen ideana oli tuoda esille, miten kasvottomia ja merkityksettömiä kodittomat ihmiset ovat useamalle meistä. Nämä siis osana projektin lopputyötä, mihin valmistin kolme julistetta ja kolme lehti-ilmoitusta.


Screenprinting




Koulun toisen projektin aikana tekemäni screenprinting-kokeiluja eri materiaaleille (kangas, kalvo, ruskea paperi) joita olen täydentänyt  pastelliliiduilla ja musteella. Ehdottomasti haluan joskus myöhemmin kokeilla uudestaan tätä tekniikkaa, vaikka valmisteleminen olikin aikaanvievää. Oma lempparini on keskimmäinen, missä alkuperäinen printti kalvolla ja taustalla sanomalehdelle tehty kaupunki. Osaatteko arvata teemaa? (sama kaikissa kolmessa)

Mukavaa sunnuntain iltaa kaikille (:

torstai 24. toukokuuta 2012

"Poliisista hyvää päivää, meille ilmoitettiin nuoresta naisesta, jolla on hallussaan luonnoskirja sekä kynä"




Kaunis päivä tänään, työpäivän jälkeen oli ihana mennä puistoon lukemaan kirjaa ja syömään eväitä (punnan sushia ja suklaakeksejä nam!)tosin tavasta poiketen tällä kertaa luonnoskirja oli jäänyt kämpille. Nautin valtavasti puistossa ja muutenkin ulkona piirtämisestä sekä sitä kautta olen päässyt  myös juttelemaan mielenkiintoisten ihmisten kanssa, jotka ovat tulleet ihmettelemään mitä oikein teen (: Olin erittäin otettu, kun eräs markkinointialaa opiskeleva nuorukainen tuli Lontoossa kysymään olenko taiteilija.. Mieluisin muistoni liittyy kuitenkin tuohon yläpuolella olevaan raapustukseen, vaikka luonnos puista näyttääkin leivänpaahtimella otetulta kuvalta (skannerini takaa parhaimman laadun). Olin nimittäin piirtämässä tuossa lähipuistossa, kun poliisiauto pysähtyy eteeni ja kaksi hyvin vakavaa poliisimiestä pyytää käymään auton luonna. Voitte kuvitella ilmeeni siinä vaiheessa, puristan luonnoskirjaani kaksin käsin ja ajatukseni menevät kuperkeikkaa. Poliisit tiedustelivat, että mitä oikein luonnostelen, johon sitten näytin vastaukseksi tekeleeni. "wow, well done, keep up of good work" kuului poliisiherroilta ja lähtivät sitten pois. Niin ja tämä tapahtui vieläpä ensimmäisenä viikonloppuna, jonka vietin Englannissa, hyvän vaikutuksen sain (:

Toivottavasti tekin olette saaneet nauttia kauniista säästä!


keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pop Up- runokirja


Viime vuoden puolella tekemäni opinnäytetyö(teksti, kuvitus, taitto) Pop Up-kirja Valkoiset Ruusut. Runot olen kirjoittanut angstivuosinani, jolloin suurimpia ongelmia oli kotiintuloaika ja "kukaan ei ymmärtänyt". Kuvitukset olisivat siihen aikaan olleet aika erinäköisiä, kuin nyt. Kuvituksissa käytin pääsäntöisesti vesivärejä, pastelliliituja ja puuvärikyniä. Loppukritiikissä opettaja sanoi alussa ajatelleen, että voi ei juuri "Eedy" tekee pop up-kirjan, mutta kuulemma lopputulos miellytti (:

Inspiraation lähteillä: Lontoo


Viimeisen 9kuukauden aikana Lontoo on ollu tunnin junamatkan päästä, mikä on ollut aika mieletöntä. Etenkin iltahämärässä kaupunki on tarjonnut sylinkaupalta inspiraatiota. Vaikka ensimmäinen varsinainen
postaukseni lähteekin käyntiin suht kliseisillä kuvilla, vannon ettei blogini tule olemaan vain turistikuvia Lontoosta. 





                     

tiistai 22. toukokuuta 2012

Uusi alku

Vihdoinkin päätin aloittaa blogin kuvituksilleni, inspiraationlähteilleni ja ajatuksille.
Hitaasti, mutta varmasti se lähtee..

Tarkoituksenani on kokeilla eri tekniikoita ja tyylejä kuvittamisen puolella, muistella
Englannin vuottani ja tuoda esille omaa iloista persoonallisuuttani.