About me

torstai 20. joulukuuta 2012

Päivän kasvot ja päivän tapahtumaa



Pitkästä aikaa tein aikaa pidemmälle graafittikuvitukselle ja harjoittelinkin muotokuvapiirtämistä Elijah Wood inspiraationa. Halusin keskittyä kasvoihin, joten hiukset jätin tarkoituksen mukaisesti hyvin keskeneräisen näköisiksi..
Ei ollut muuten yhtään hullumpi tehdä researchia kun halusin piirtää miehen, jolla on upeat silmät.. Elijah Wood on ollutkin suosikkini monen vuoden takaa, silloin kun Frodona ensimmäistä kertaa esiintyi, mutta sittemmin jäi unohduksiin.. Eipä tuo nyt hirveesti ehkä muistuta upeaa Elijahia, mutta silmiin olin kyllä onnistunut ja niistä herran ehkäpä jopa tunnistaa..Onko täällä vierailijoista kukaan muuten nähnyt uusinta  Hobittia? Meinasin itse tässä loman aikana sen käydä vilaisemassa (:

Toinen on enemmän luonnos sketchbookista, missä piti siis kuvittaa tapahtuma päivässä, meinasin vielä vähän väriä lisätä, kun muuten näyttää aika keskeneräiseltä..
Että näin ne lomapäivät ovat kuluneet.. Ja tietenkin kavereita nähtäessä ja loikoilessa..

(Pahoittelen huonoa laatua molemmissa kuvituksessa..)

xx





tiistai 18. joulukuuta 2012

50 faces-project






Okei, ensimmäinen ei ole mukana projektiin kuuluvassa projektissa, mutta päätin sen tänne lisätä. Rakkaalle ystävälleni lupasin kyseisen kuvan antaa, sanoi pitävänsä kuinka nainen näyttää niin elävältä ja persoonalliselta, olin kyllä otettu tuollaisista kehuista (:

Loput ovatkin siis koulun projektiin kuuluvassa sketchbookista. En kaikkia tässä nyt laita, mutta ehkäpä myöhemmin.. Jess, 11 naamavärkkiä 50:stä tehty.. On se hyvä tässä vaiheessa hymyillä nätisti ja huokailla, että eipä tässä vielä mikään kiire ole.. Eipä ole ei, mutta itseni tuntien mie olen viimeisenä iltana ennen kouluun  palua näiden kanssa näpräilemässä, varsinkin kun samana iltana tulen vasta täältä pohjolasta.. Jossa onkin muuten lunta ihan mielettömästä (juu ja anteeksi nyt kaikki suomalaiset jotka jo noidutte siellä, että on ikkunat meilläkin, tiedetään :D) Mutta ihan mukava kyllä kotona käydä, vaikka täällä onkin vähän liian helppo unohtaa ne kaikki sketchbook tehtävät ym.. 

Mites teillä jouluun valmistumiset on käynnistynyt?
xx



perjantai 14. joulukuuta 2012

Inspiraatiota Lontoosta





Okei, viimeistä päivää viedään täällä kolmeen viikkoon (voiko nuin ees sannoo?) ja iltalennolla tänään sitten Suomeen, ihana kyllä nähdä perhettä ja ystäviä pitkästä aikaa. Maltan tuskin odottaa!

xx

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lapsi ja leijona kollaasi




Kollaasi jalleen, personal work aiksemmin syksylla, Disneyn piirettyha katsoessa :) Leijona naama meni vahan pain pusikkoa, mutta muuten olen kylla ihan tyytyvainen. Kohta pitaisi kaveria menna tapaamaan pitkasta aikaan, niin tama taitaapi taman paivan viimeiseksi paivitykseksi jaada (mutt vain ehka...) Rennosti taitaapi nama viime paivat ennen lapsuudenkotiin palua menna, tosin huomenna on pirullisen esseen palautus, onneksi olen ollut jopa taman saanut valmiiksi, enka mennyt silla mun tyypillisella kello 4aamulla viell hereilla vasaamass tehtavia, jonka palautus on samana aamuna..xx

xx

Kalenteri kahdessa paivassa













Voi kylla jo kolmas blogipaivitys talle paivalle (saatan innostua tekemaan enemmankin, nyt kun tata aikaakin taalla "digifestareilla" on..)

Tassa tulikin jo aikaisemmin mainittua kalenterikuvituksesta, jonka tein koulun joulumyyjaisia varten, no pienen kammin jalkeen kalenterit paatyivatkin ulkopuolisille paljon suurimmille joulumarkkinoille (voi kyynel), jossa sain kaikki nelja kalenteria myytya loppuun plus pari kasintehtya joulukorttia.. No tassa nyt vahan valmiimpaa kuvaa kyseisista kalenteripohjista ja kannesta (jota ajattelin myos soveltaa jolukortteina) Koko komeuden tein 2 paivassa, ja kun pistin kaksi paivaa, todellakin tarkoitan kokonaista kaksi paivaa.. Sain innostuksen tehda nama tosiaan vasta pari paivaa ennen deadlinea ja sitten teinkin kuvituksia hiki pinnassa, mutta valilla mie tarvitsenkin kunnon aikarajoituksen jotta tulee tehdyksi, sanokaa pliis muutkin etten ole ainoa!

2paivan uurastuksen (ja kahdenkymmenen kupillisen kahvin seka kolmen ison kokispullon) jalkeen oli mukava kuulla, etta immeiset oli oikeasti tykannyt naista niin paljon etta ostanut..

Millaisia ajatuksia teista nama kyseiset kalenterikuvitukset teissa herattaa? Huolisitteko joulusukkaan? (onko niita edes yleensa Suomessa, ei meilla ainakaan ole yleensa ollut..)

xx

50 kasvoa


Vaikka loma kolkuttaakin jo ovella (2PAIVAA, HALLELUJAA... Hello Finland!!!) ei todellakaan tarkoita etta tulisi mitenkaan levollinen ja "ah tata fiilista kun ei tartte stressata mitaan"- tunnelma..

Ensinnakin tasta pitaa huolen kotipuoli, missa odottaa sellainen vasikankokoinen "metsastyshauva" (jonka olen viimeksi nahnyt ihan pikkupikkupentuna) ja sellainen pikkuinen kiinanpalatsidiiva, jotka kuulemma tappelee aika lailla koko hereillaolon ajan, jess kylla siita kampan hiljaisuudesta onkin jo saatu tarpeeksi...

Tietenkin meilla on tapahtuma paivassa paivakirja ja muutenkin tehda mahdollisiman paljon eri materiaalien ja tekniikoiden kokeiluja.. Ja viela kevyesti paalle sitten 50 kasvoa, jokainen eri tekniikalla.. Oikeastaan tarkoituksensa oli tehda ne kasvot jo taman viikon aikana koulun jalkeen, mutta mulla on ihan taynna tama viikko kun yrittaa nahda ihania ennen mun breikkia taalta tuulen ja sateen maasta (taall on kylla on jo talvikelit, paikallisetkin naureskelivat etta on merkki kylmyydesta, kun suomi tytolla on pipo  paassa.. :D) Joten olen jopa ahkerasti saanut aikaseksi 2/50, josta toinen ei ole edes kovin julkaisemiskelpoinen, tuota ensimmaistakin mietin pitkaan, etta laitanko mutta pidan oikeastaan tuosta aika kuluneen nakoisesta pinnasta (oljypastellit)..

Mutta on sita paasty tosiaan irtautumaan vahan koulustakin ja eilen kaytiin kamppiksen kanssa
paikallisilla ja perinteisilla Joulumarkkinoilla. Porukkaa kuin missakin sillipurkissa ja oli siell kyll laidasta laitaan lapasia, kaulahuiveja ja joulukortteja  toisin sanoen kasitoita perinteisin keinoin. Loytyi sielt sillipurkista jotain hyvin kiintoisaakin, kuten Lontoolaisen vintageliikkeen Coucou Heartin poyta, josta ostinkin itselleni maailman suloisimman kaulakorun! Pikkulasipurkin taynna roosan varista glitteria ja purnukan kyljessa teksti "fairy dust", oli siina vierella myos samantapainen kalakoru, mutta glitteri oli punaista ja teksti kuului natisti "vampire's blood",  oli aika vaikea valinta, etta kumman sita ostais :)



xx

Ruusuinen aamukahvi



Kyseinen kuvitus on viimeviikon lopulta, kun oli aikaa juoda kahvia rauhassa ja vaan loikoilla (: Kollaasissa kaytetty ruusun lehtia, tosin nyt nayttavat hyvin epailyttavilta... 

En voisi tarpeeksi painottaa aamukahvin tarkeydesta, varsinki sellaisina aamuina kun lykkaa heratysta ainakin sen 5 kertaa, jonka seurauksena sitten yrittaa 10 minuutin aikana pukea, pakata laukun (ei sita voi missaan nimessa tehda edellisena iltana, varsinkaan etsia kaikkia materiaaleja valmiiksi ties mista sangyn alta ym.), laittaa itsensa jotenkin ihmisen nakoiseksi ym. Ja tietenkin siina kaiken valissa tehda sen kahvin (mulla ei ole edes kunnollista kahvinkeitinta, mutta pressopannu ajaa natisti saman asian).. Tanaan oli juuri sellainen aamu ja join sitten sen kahvin tyyliin 10sekunnissa just ennen lahtoa ja juoksemista viimeisell digitunnille.. Ja tietenkin silla seuraamuksin etta meita on tyyliin 10 taalla (kun pitaisi olla 50..) ja me katsotaan jouluelokuvia tama paiva.. Jess, no ainakin aamupaiva on aikaa paivitella blogia ja lisailla paljon viimeaikaisia kuvituksia.. 

Vaikka tamankin aamuinen kahvi maistuikin hyvalta, (varsinkin kun olen loytanyt SEN OIKEAN kahvin, missa on ripaus suklaan makua, haha viime vuonna laitoin aidin lahettamaan 3kuukauden aikana mulla Pauligin Juhlamokkaa ennen kuin itse uskaltauduin kokeilemaan paikallisia kahveja, jotka tietyt oli itseasiassa parempia :D) mikaan ei voita niita harvoja viikonlopun pitkia aamuja, kun on oikeasti AIKAA (mika luksus) on juoda se kahvi.. Ja ensi viikonloppuna kahvi se vasta maistuukin hyvalta, kun lahden pitkasta aikaan Suomeen viettamaan joululomaa ((: Can't wait!

xx



perjantai 7. joulukuuta 2012

Inspiroidun: Gregory Euclide




'
pushed into deeper holding


Löysin tämän ihan mielettömän taitelijan/kuvittajan viime keväänä tehdessäni researchia yhteen projektiin ja siitä lähtien olen ollut ihan koukuissa! En ole ennen nähnyt mitään vastaavaa ja juuri tällaisten juttujen löytäminen saa minut onnelliseksi miksi opiskelen juuri tätä alaa (: Gregory Euclide opettaa ja tekee näitä upeta taideteoksia Minnesodassa ja hänen töitään on ollut esillä mm. New Yorkin taide ja design-museossa. Euclide on myös mm. suunittelut levynkannen Bon Iverille.

Itse haltioidun kyseisen taitelijan tapaan käyttää luonnon eri materiaaleja ja yhdistää niitä akryylimaalaukseen. Näitä katsoessa tulee jotenkin seesteinen ja lämmin fiilis, vaikka yleensä pidän enemmä yksinkertaisemmasta tyylistä.


then wanting came to mean touching without (the land) was normal



what i found at the falls was caution's release on the land


kuvat Gregory Eucliden kotisivuilta



Oikein mukavaa perjantaita kaikille

xx

torstai 6. joulukuuta 2012

lehtikuvitusta




Hurray, ensimmäisestä jaksosta siis selvitty (jo pari viikkoa sitten..) ja B siitä tuli (: Briiffinä oli tehdä lehtikuvitusa annettuun artikkeliin ja minulla sattui olemaan aiheena 50-luvun nostalgia ja miten aika kultaa muistot.. Itselläni lähti siis ideasta miten perheet teeskentelivät olevansa onnellisempia mitä ovat..
Pitääpä tästä mennä kuvittamaan päivän tapahtuma (ja katsomaan leffa, miten niin en ikinä keskity vain yhteen asiaan)

xx

Päivän tapahtuma: Jännittävä elämä

Esseen kirjoittamiselle ja researchin tekemiselle omistettu maanantai, jännää (:

Maanantaina alkoi uusi jakso, joka käsittelee eri tekniikoita kuvittaa ja sketchbookin käyttöä (tiedän, on tämä opiskelu rankkaa) Ajattelin jakaa täällä blogin puolella tämän harjoituksen, jonka ideana on kuvittaa päivittäin jokin tapahtuma, sillä ei ole oikeastaan mitään väliä millaisen tapahtuman kuvittaa vaan tärkeämpää on kokeilla eri tekniikoita ja materiaaleja. Näin aluksi laitan kolme  kuvitusta. Olen tosi innoissani tästä jaksosta ja tämä harjoitus myös "pakottaa" olemaan aktiivisempi tämän bloginkin suhteen (:

Aikainen joululounas ystävien kanssa ja jaettiin myös "paukkukarkki" 

Tämä oikein "piece of art" on tehty 3 aamuyöllä (ja todellakin näkyy) ja ikuistin ehkä
 oudoimman digital workshopin tähän astisista: meidän piti tehdä hauska kissameemi,
voi kyllä juuri sellainen mitä jaellaan facebookissa. Tähän "päivän tapahtumaan"
liitin luonnoksia niistä saakelin kissoista..Ja päädyin ietenkin tekemään klassisen
"run biatch, run"- meemiin.. Classy, I must say.. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää muuten ((: Vähän koti-ikävää ollut havaittavissa, mutta viikon päästää koittaa Joululoma ja silloin matka Pohjoiseen käy! 
xx